Bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland

Als je naar Nieuw-Zeeland reist dan doe je dat vooral om het land te ontdekken. Je vliegt niet de halve wereld over om daar op één plek te gaan zitten en weinig te ondernemen. Nieuw-Zeeland telt enorm veel mooie plekjes, fraaie natuurverschijnselen en andere bezienswaardigheden. Zelfs mensen die een paar maanden vakantie vieren in Nieuw-Zeeland, komen terug met het geval dat ze nog lang niet alles gezien hebben. Dat komt ook een beetje omdat een aantal bezienswaardigheden en vooral natuurgebieden tijd kosten, maar ook omdat Nieuw-Zeeland veel te bieden heeft.

Als we alle boeiende bezienswaardigheden moeten beschrijven, dan zouden we daar een hele website aan kunnen besteden. Dat is niet de bedoeling bij een ‘voor beginners’ site. We hebben daarom een selectie gemaakt van de bezienswaardigheden, attracties, mooie stukken natuur en andere bijzondere plekken in Nieuw-Zeeland die wij de moeite waard vinden.

Ons advies is om je vooral niet tot dit lijstje te beperken. Er zijn zoveel ‘kleinere’ dingen om te zien en doen in Nieuw-Zeeland. Aan de andere kant raden we je ook niet aan om te proberen alles wat op deze pagina beschreven staat te ontdekken in één vakantie. Het zou zonde zijn als je in hoog tempo van hoogtepunt naar hoogtepunt rijdt en in de tussentijd vergeet om van het land te genieten.