Eten en drinken in Nieuw-Zeeland

Voor velen betekent reizen ook kennis maken met lokale gerechten en eetgewoontes. In plaats van de Nederlandse boterham met hagelslag als ontbijt , een broodje kroket tijdens de lunch en een stamppot met worst of een gehaktbal als diner eet je op reis meestal veel andere dingen. Nou zijn er natuurlijk volop gerechten en producten die grensoverschrijdend zijn. Denk hierbij aan steak, pizza, hamburgers en zo. En natuurlijk is er niets mis mee om dat soort gerechten te eten. Wie een optimale vakantie-ervaring wil hebben die duikt ook in de lokale eetgewoontes en gerechten. Kennismaken met de culinaire kant van een bestemming is een wezenlijk onderdeel van de ontdekking van je vakantieland. Zo natuurlijk ook in Nieuw-Zeeland.

Omdat het land omringd is door zeewater, vormen vis- en schaaldieren een belangrijk element in de Nieuw-Zeelandse keuken. Voor vleesliefhebbers is er vooral lamsvlees dat je veel op de menukaarten terugziet. Als je geen vegetariër bent moet je het Nieuw-Zeelandse lamsvlees uitgeprobeerd hebben. Het is mals en betaalbaar. Op het gebied van vlees zijn de zogenaamde gourmet hamburgers erg geliefd in Nieuw-Zeeland. Een gerecht dat je alleen maar in Nieuw-Zeeland kunt eten is hangi. Dit is een traditioneel stoofgerecht van de Maori die in een kuil in de aarde bereid wordt.

Als we het over drinken hebben dan kunnen we niet om de Nieuw-Zeelandse wijnen heen. De wijnen die hier geproduceerd worden behoren tot de besten ter wereld. Vooral de witte wijnen zijn van hoge kwaliteit en daardoor zeer geliefd.

Op deze pagina lees je alles over eten en drinken in Nieuw-Zeeland.