Reizen naar Nieuw-Zeeland

Er zijn twee manieren om naar Nieuw-Zeeland te reizen: met het vliegtuig of met de boot. Vliegen is vanuit Nederland de enige optie. Een relatief klein deel van de toeristen bezoekt Nieuw-Zeeland als onderdeel van een cruise. Dat kan bijvoorbeeld een cruise vanuit Australië zijn of een wereldcruise waarbij Nieuw-Zeeland ook bezocht wordt. Op deze pagina zullen we het vooral hebben over vliegen naar Nieuw-Zeeland. Daarnaast zullen we alles uitleggen over vervoer in Nieuw-Zeeland. Op basis daarvan kun je zelf kijken hoe je je gaat verplaatsen tijdens je vakantie.

Vliegen naar Nieuw-Zeeland

Om naar Nieuw-Zeeland te vliegen moet je tenminste 18.500 kilometer overbruggen. Met de hedendaagse vliegtuigen is dat te lang om rechtstreeks vanaf Amsterdam te bevliegen. In theorie zou je in pakweg 20 tot 22 uur tussen Schiphol en Amsterdam moeten kunnen vliegen bij een gemiddelde vliegsnelheid van 900 tot 950 kilometer per uur. In de praktijk zul je een tijdje langer onderweg zijn, omdat je tenminste één overstap moet maken. De meeste vliegverbindingen richting Nieuw-Zeeland nemen tenminste een heel etmaal in beslag. Bij de meer ongunstige routes ben je soms wel 48 uur onderweg voordat je in Nieuw-Zeeland bent.

Veel gebruikte routes om tussen Nederland en Nieuw-Zeeland te reizen zijn via Hongkong, Singapore, Kuala Lumpur, Seoul en Amerika. Andere opties zijn via Dubai, Tokyo of Australië. Mocht je een stopover willen maken dan moet je goed kijken of de plek die je onderweg bezoekt geen visumplicht kent. In de meeste gevallen is dat geen enkel probleem, zolang je niet te lang blijft hangen. Voor Australië heb je het gratis eVisitor 651 visum nodig bij een stopover die langer dan 72 uur duurt. Voor een overstap in de Verenigde Staten geldt dat je een ESTA aan moet vragen.

Nieuw-Zeeland telt drie internationale luchthavens: Auckland en Wellington op Noordereiland en Christchurch op Zuidereiland. De meeste internationale vluchten gaan naar Auckland Airport. Het aantal internationale verbindingen met Wellington International Airport en Christchurch International Airport is een stuk kleiner. Wel zijn er voldoende binnenlandse vliegverbindingen waarmee je door kunt reizen.

vliegen naar Nieuw-Zeeland

Vliegticketprijzen

Als je zo lang onderweg bent dan kun je je voorstellen dat een vliegticket naar Nieuw-Zeeland niet goedkoop zal zijn. Gemiddeld beginnen de prijzen voor een economyklasseticket zo rond de 850 tot 900 euro. In de praktijk ben je vaak al rond de duizend euro per persoon kwijt als je kiest voor de meer prettige routes en luchtvaartmaatschappijen. Een vliegticket met een relatief korte overstap is vaak duurder dan een reis met meerdere keren overstappen en/of langere overstaptijden. Op het moment dat er aanbiedingen zijn, zoals de KLM Werelddeal Weken, zie je zelden koopjes naar Nieuw-Zeeland.

In de drukkere periodes, zoals rond de feestdagen in december en tijdens de zomervakantie, zie je dat de tickets duurder zijn dan tijdens andere periodes. Vroeg boeken is dan het advies als je niet teveel wilt betalen.

Als je meer comfortabel wilt reizen dan mag je serieus meer geld neertellen voor je ticket. Luchtvaartmaatschappijen die een Premium Economy-klasse aanbieden die vragen gemiddeld zo’n 1800 tot 2200 euro voor een ticket. Je hebt dan bredere stoelen, meer beenruimte, meer comfort en vaak prioriteit bij het boarden.

Wil je nog een stapje hoger, naar de Business Class, dan worden de ticket nog duurder. Een gemiddeld businessclassticket naar Nieuw-Zeeland begint vanaf 2500 tot 3000 euro. In de meer gewilde reisperiodes kan dit oplopen naar meer dan vijfduizend euro. De vraag is niet alleen of je dat kunt betalen, maar ook of je dat wilt betalen. Zeker als je met twee personen of meer reist kan dit een serieuze aanslag op je budget zijn.